Det finns inget jag hellre vill....

Det finns inget jag hellre vill än att stå framför en kamera och göra det jag är ämnad för. Agera. Sätta min egen prägel på det som alla pratar om senare. Jag vill se de platser man får se, möta de människor som omedvetet hjälpt mig dit. Jag vill få uppleva en annan tid, men mest av allt vill jag, för åtminstone en gång få höra orden; Du är min idol, du inspirerar mig.

Trasig dator



hej!
vår dator har gått sönder, eller tja, skärmen är trasig så den går inte att använda vilket komplicerar saker när man driver två bloggar...
Därför måste jag tyvärr lägga ner bloggen, tre dagar efter jag startat den, tills vi köpt en ny dator (vilket jag hoppas att vi gör snart med tanke på alla skolarbeten jag måste göra....
tills vi ses igen, hejdå!

Hansel and Gretel

 
Jag ligger i soffan och ser på Hansel an Gretel-Witch hunters. Jag har inte sett filmen tidigare men jag tycker jättemycker om filmer där man har gjort "fortsättningar" på vanliga barnsagor! Red riding hood är en annan sån film som också är jättebra! Stort tips! Finns fler men jag kommer inte på någon den här sekunden, haha. kommer med en lite mer noggrand recention senare/i morgon. Ha det bra!

Lite om mig


Hej igen! 
Jag tänkte att jag kanske ska berätta lite om mig. Det kanske ger lite insikt i mina sagor på ett bättre sätt. Jag är en liten 97-a med drömmen om att bli skådespelerska eller vilket jobb som låter mig uttrycka mig enbart genom ord och kroppsspråk. Jag älskar musik, jag spelar både gitarr och piano och sjunger en hel del. Jag är expert på att undervärdera mig själv och sätta mig under andras förmågor. Jag är också expert på omvända känslor. Om jag är kompis med en kille och vi bara är kompisar men han säger att han gillar mig, då blir min hjärna genast "Ja, fast du tycker ju inte om när han gör så, och han är nog ganska irriterande egentligen" Men om han säger att han har någon annan eller så då... "Men vi hade väl något!? Va!? Och så sviker du mig genom att gå till nån annan!?"
Jag är en bra lyssnare och tröstar mer än gärna folk, jag hjälper jättegärna till att reda ut problem och liknande. Jag läser MYCKET. Men helst fantasy/Sci-fi serier. Sällan en enskild bok. Det är samma med filmer fast där lägger jag nog till tragiska dramaromantik-filmer som Moulin Rouge, Australia och Titanic. 
Wel... Det var det jag kom på nu, vill ni veta något mer är det bara att fråga!

Asken yggdrasil del 1

(Kom ihåg att jag var tretton år.... illa....)
 

Inledning

 

Hej! Mitt namn är Lucia Mario och jag ska alldeles snart berätta om när jag blev hertiginna över ett sagoland i en stor sjö i ett bergrum i skogen och fick vara med om mitt livs (och kanske mänsklighetens) absolut största äventyr. Men nu ska jag inte säga för mycket. Låt mig i stället ta er tillbaka till dagen då alltsamman började...

 

Det var en helt vanlig fredagseftermiddag och jag var på väg hem från skolan. Jag kollade på klockan.

”Helvete! Nu måste jag skynda mig om jag ska hinna duscha” viskade jag irriterat för mig själv på väg hem. Jag tog ut på stegen och raskade på. Jag var bra på det, att prata med mig själv. Det var lite som självterapi tyckte jag. Jag längtade faktiskt tills i kväll när jag skulle träffa William på biografen. Vi hade till slut gett oss för allas kommentarer och bestämt dejt på biografen samma kväll. När jag frågade var det mer som ett skämt men när han svarade att han gärna skulle göra det kunde jag ju inte backa ur. Jag tyckte ju inte illa om tanken på mig och honom tillsammans, det var bar det att jag inte ville riskera dit vi redan hade. Vi skulle se en fantasyfilm som jag hade valt för att inte öka spänningen. Nervositeten för kvällens händelser fick mig att börja småspringa för att hinna hem i tid.

Väl hemma skyndade jag mig in i duschen. Det hade lite olika effekt på mig, Jag blev lugn av det varma vattnet men med så mycket tid till mina tankar kom alldeles för många scenarior upp i huvudet, de flesta slutade (med hjälp av min förmåga att överdriva) med att någon utav oss flydde eller dog av sorg. När jag ställde mig framför spegeln efteråt blev jag nästan rädd. Jag hade glömt att ta bort min mascara i all hast så den hade runnit ut och fått mig att se ut som en blöt tvättbjörn. Jag suckade med en väldig kraft, inte för att någon hörde men det gav effekt åt mitt typiska I-landsproblem ändå. Sen gick jag till min privata walk-in-closet full med märkeskläder! Okay, nu ljög jag, jag har en pytteliten garderob med kläder från långt från exklusiva affärer. Men det hade inte hindrat mig från att fynda lite då och då. Mitt absoluta favoritfynd hittills var en kortärmad femtiotalsklänning med utsvängd kjol. Klassisk och krämvit. Jag vet att eftersom jag inte kände något speciellt för William borde jag kanske inte fixa till mig så mycket men, jag menar, vilken ung kvinna bortser från ett tillfälle att få klä upp sig? Jag la på mascara, kajal (jag undvek noga att återuppta tvättbjörnslooken vilket resulterade i att det bara såg överarbetat ut) och läppglans. Jag såg mig i spegeln. Jag hade ett speciellt utseende som jag var väldigt stolt över. Ett elegant, smalt ansikte med en rak näsa och höga kindben. Stora, vackra ögon med färgen av en djup sagoskog. Fylliga läppar som egentligen var helt fel i proportion till resten av mitt ansikte, vilket var inramat av svallande lockar (som kunde bli en sjuhelsickes fläta). Min slanka kropp hade tydliga kurvor och långa ben. Jag var väldigt glad att min pappa var en framgångsrik italienare och att min mamma var en vacker kvinna från Skottland. Och att mitt hår faktiskt kunde samarbeta var ingen fasansfull faktor det heller.

Jag vände mig om, nöjd över mitt verk, och hoppade till vid åsynen av min lillebror. Han hade tydligen kommit in och studerat mig i min djupa kocentration.

”tosyster fin” Sa han och log så att skrattgroparna i hans kladdiga kinder syntes.

”Tack Oliver” sa jag och lyfte upp honom ”Vill du också ha lite smink kanske?” Sa jag och nuddade vid hans näsa med puderborsten.

Han började fnittra och torkade demonstrativt av sig på näsan. Jag bar ut honom i det stökiga vardagsrummet vi hade på övervåningen. Det användes mest av min bror och hans kompisar när de spelade ologiska tv-spel. Just nu satt han och Tim i den mörka soffan och spelade något töntigt mördarspel. Tim och Simon vad två år äldre än mig och när jag satte ner Oliver vid sina leksaker tittade Tim upp och fick mig att himla med ögonen genom att säga:

”Ser bra ut hörru” Och blinka med ena ögat

”Bort med tassarna från min lillasyster Tim, annars kanske jag slår dig i verkligheten också” Sa Simon och knuffade retsamt till Tim i sidan.

”Som om, du kan inte ens jämföra dig med mig!” Svarade han och ett mindre slagsmål utbröt på parkettgolvet. Jag småskrattade och gick ner för trappan och in i köket och visade upp mig genom att göra en liten söt piruett på ett ben som fick mig att nästan ramla på grund av min outvecklade balans.

”Åh men Lucia vad du är fin” skrattade mamma och gav mig en kram. ”Ska jag köra ner dig nu? Har du pengarna? Vet du hur lång filmen var, vad hette den nu igen? Vem var det du skulle gå med? Jamen just det, det var ju William, ja!” Någon stans bak i mamma-delen av hjärnan klickade nostalgin till och hon drog ett djupt andetag och drog in mig i en våldsam kram.

”Jösses mamma, jag ska på bio, inte gifta mig!” Skrattade jag ”Ja du ska köra mig, ja jag har pengarna, jag vet inte hur lång den är och det där dumma titeln kan liksom inte fastna i huvudet, och ja, det är William jag ska gå med” sa jag.

Ju mer jag tänkte på det desto mer upprymd blev jag. Jag hade ingen aning om varför.

”Jamen kom då din lilla turturduva” ropade mamma från hallen

Jag blängde på henne och drog på mig min röda trenchcoat och hoppade i mina skor. 

Header!?

Är det någon som vet hur man fixar headern till en egen bild? Hjälp mig!!

Asken yggdrasil

Den svenska historien jag nämnde har ingen titel men handlar om en flicka som kommer till en av sjöarna under Asken Yggdrasil och hennes äventyr där. Den här historien började jag skriva när jag var tretton så den är en aning oslipad (jättedålig) i början, men det blir bättre och bättre. Även den här historien är tänkt att sluta ovanligt mot andra fantasysagor så ni får jättegärna läsa och lämna feedback! Hela sagan i sina olika delar kommer ligga under kategorin "Asken yggdrasil". Hoppas ni gillar den!

Seventh world part 1

Once upon a time there was an adventurous young boy named Noah. He lived in England with his family of five; His Two sisters, Anne and Suzy, and his parents. His father was a blacksmith, a common trade, not giving much as salary and his mother, a home-working woman, not profiting the family any money. They were poor and survived by thrown away food and money given from the rich. Noah’s father had always wished for Noah to follow in his footsteps and become a blacksmith as well. Noah, on the other hand, had no intention to obey his father, seeing how it had turned out. He had only one wish; to become a knight. His father had given him a wooden sword as a gift on his ninth birthday, a sword granted from a generous man. Neither of them would guess that sword would change his course of faith.

Noah had many times gotten carried away with that particular sword, him and his friends giving in to their fantasy a bit too much. They performed fights for the fair maiden Antoinette, the pretty daughter of sir Wallington, owner of the local button factory. The battles were always without her knowledge of course. One of the fights had cost Noah a friend as the battle had developed from a game to a fight between two teenage boys fancying the same girl. Noah had lost the fight and the rivalry between them had remained. Noah always blamed the loss on him having one of his black curls in his eye, even though no one believed him it proved a porpoise for Noah, Somehow containing his pride. Seeing how Antoinette paid no attention to either of the boys, the fight was a huge waist. She had a look for the boy in the bakery, the one who could sing. At the age of sixteen Noah had trained countless hours with his worn out sword and nobody could compare in the skills he possessed with the blade. He often tried to teach the younger boys, mostly to soak in the appreciation and the impressed looks they watched him with. When he was going out on a Sunday afternoon to escape to the forest with his good friend Marvel to chase the evil dragons amongst the trees, the sword was missing. He turned the house upside down in his desperate chase of the sword. Even if the sword was old and damaged, he had grown strongly fond of it. He impatiently opened a box in the back of the house. It revealed a glittering sword with inscriptions on it. Noah hovered with his hand over the elegant weapon, scared it would disappear if he touched it. He realized how much money he could earn by selling this, his family wouldn’t have to live on the old, hardened bread the bakers threw out. They could fill the thin soup with fresh spring vegetables. They wouldn’t be threatened by death through starving. With those thoughts in mind Noah cautiously took the sword in the grasp of his hands, reading the swirly text on the blade of the weapon.

The one who reads this is to be removed from this place, into the Seventh World. He shall bring peace to the world of misery and war. The one who reads this is the chosen one”

As the text was brought to an end the glimmering sword started glowing in a magical light, growing brighter by the second. As the light grew to an unbearable strength a big force wave pushed him to the floor and all of the light disappeared.

Seventh world

Seventh Worldär en engelsk historia/Saga/Bok som jag håller på att skriva. Boken är till synes en typisk fantasybok. Kille hittar objekt, objekt tar kille till annan värld, kille blir förd till högkvarter, kille får reda på att han är "The Chosen One. MEN! Här kommer inte allt gå som man vill/tror men jag berättar inte vad tvisten är för jag kommer med jämna (eller ojämna) mellanrum lägga upp delar av berättelsen under kategorin "Seventh World" så om ni inte har något att lära tipsar jag er om den här, jag tycker att idén är bra och det tycker de som läst den också, men man måste ha vissa engelskakunskaper eftersom den utspelas i en annan tid och har ganska säreget språk. För er som inte vill läsa på engelska kommer det också komma upp en saga på svenska men det tar vi en annan gång. Tack på förhand!

Hej!

*Muttrar frustrerat "Den var finare i svartvitt"...*
 
Det här är jag. Klara Kilbo från lilla Lysekil. Jag är en såndär kulturnörd. En sån som vill bli skådespelerska och författare på samma gång. På den här bloggen ska ni få se min väg dit, de sagor som jag skriver och mina dagar på skådespelarlinjen som jag börjar på i höst. Hoppas ni gillar att läsa, för då har ni kommit rätt!

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

RSS 2.0